Žena se stále opíjela, přestože nepila. Houby v jejích střevech si vyráběly vlastní alkohol

rubrika: Pel-mel


Je červen. Letní měsíc. Byl jsem zvyklý, že v tu dobu jsem si šel zaplavat na koupaliště. Na dekách se tam povalovala spousta lidí pod přísným dohledem slunečních paprsků. Před mnoha lety jsem zažil, že na terase jednoho dumu se počátkem května opalovaly tři ženy. Bohužel nebyly úplně nahé. Na Live Science jsem zaznamenal článek, že nějaká žena se soustavně opíjela, aniž by pila alkoholické nápoje. Mohly za to specifické houby.

 

Lucifer


Žena se záhadně opíjela, přestože nepila alkohol. Ukázalo se, že na vině je vzácné onemocnění zvané „syndrom automatického pivovaru“.

 

Na pohotovosti skončila žena, která byla nadměrně ospalá, mluvila nezřetelně a z jejího dechu byl cítit alkohol, ale nepožila ani kapku alkoholu. Ukázalo se, že mikrobi v jejích střevech si vyráběli vlastní alkohol – a opíjeli ji.

 

Lékaři jí nakonec diagnostikovali vzácné onemocnění zvané syndrom automatického vaření. Předtím však padesátiletá žena během dvou let sedmkrát navštívila pohotovostní oddělení. Pokaždé byly její příznaky podobné a způsobovaly, že se jí zdálo, že je opilá. Znepokojující byla zejména její spavost, kdy náhle usínala při přípravě do práce nebo při přípravě jídla. Tato ospalost ji na celé týdny vyřadila z práce a potlačila její chuť k jídlu.

 

Při každé návštěvě pohotovosti, očekávejme tu poslední, jí lékaři diagnostikovali intoxikaci alkoholem. Nicméně „v posledních letech kvůli svému náboženskému přesvědčení přestala pít úplně“, napsali lékaři v nové zprávě o jejím případu, která byla v pondělí (3. června) zveřejněna v Canadian Medical Association Journal. Její rodina potvrdila, že nepila.

 

Zdroj: Live Science, A woman kept getting drunk despite not drinking. Fungi in her gut were brewing their own alcohol

 

Moje poznámka

 

Systém automatického pivovaru se mi líbí. Přejmenoval bych ho nicméně na automatickou vinárnu. Pivo u skoro nepiju. Automatická vinárna by se však hodila. Víno by bylo takřka zadarmo. Jen sehnat ty houby. Poptám se v Albertu, u Vietnamců či v nejbližší lékárně.


komentářů: 2         



Komentáře (Array)


Vložení nového příspěvku
Jméno
E-mail  (není povinné)
Název  (není povinné)
Příspěvek 
PlačícíÚžasnýKřičícíMrkajícíNerozhodnýS vyplazeným jazykemPřekvapenýUsmívající seMlčícíJe na prachySmějící seLíbajícíNevinnýZamračenýŠlápnul vedleRozpačitýOspalýAhojZamilovaný
Kontrolní kód_   

« strana 1 »

Lucifer
2
Lucifer * 03.06.2024, 19:19:44
Rozumím. Mě ten článek poněkud rozesmál. Faktem je, že alkohol se v našem těle tvoří neustále. Nejsou to žádné promile. Etylalkohol je jednoduchá látka. Obsahuje pouze uhlík, vodík a kyslík. Tyhle atomy jsou zcela běžnou součástí stavby lidského těla. I ostatních živočichů a rostlin. Vlastně úplně základní.

Problém s alkoholem není s jeho složením, ale s množstvím požití. A to platí úplně pro všechno. Kdysi jsem četl, že byla soutěž, kdo za vymezený čas sní více natvrdo uvařených slepičích vajec. Vítěz krátce ba to zemřel na úplnou toxikaci. Když do sebe budete lít obrovské množství vody, dopadnete stejně.

1 alkohol
Pavel Nedbal (neregistrovaný) * 03.06.2024, 18:28:14
Vážený Neviditelný čerte,
nejsem lékař, ale vím, že se to správně nazývá "syndrom autonomního pivovaru", a může za to střevní mikroflora obsahující kvasinky. Toho je možno se nadít při dlouhodobé léčbě antibiotiky, které vybijí i správné střevní bakterie a pak zavládnou kvasinky. Osobně to čas od času znám i od sebe právě z důvodu trvalého příjmu antibiotik, nutná jsou střevní probiotika, která toto potlačují.

«     1     »